«آب و هوا» و «هوا» میتوانند در مزاجهای ذاتی و اکتسابی ما مؤثر باشند.
خاورشناسان و استادان تاریخ علم دربارهٔ اصول قضایای علمی طب قدیم و تفسیر نظرات و معتقدات قدما، تحقیق کردهاند ولی موفق به تطبیق مزاجشناسی با علم روز نشده و شرح و تفسیر آن را در نوشتههای خود ناتمام گذاشتهاند.[۸]
- سوءالمزاج ؛ بیرون شدن مزاجی از اعتدال ... چنان که یا گرم تر شود از معتدل یا سردتر و این را سوءالمزاج مفرد گویند و یا چنان بود که از دو کیفیت بیرون شود و این را سوءالمزاج مرکب گویند.
خرید اشتراکافزودن واژهافزونه مرورگردربارهارتباط با ما
مزاج، در لغت به معنی «در هم آمیختن» است؛ ابوعلی سینا، در کتاب «قانون» مزاج را اینگونه تعریف میکند:
مزاج مناسب میتواند مقاومت بدن به بیماریها را افزایش دهد.
بزرگی و کوچکی اعضای بدن: قفسه سینه، اندامها، مفاصل، عروق، معاینه و بررسی نبض
× مزاج شناسی
رژیم غذایی و برنامه تمرینی بگیر خوب و دقیق بهش عمل کن به اندام مورد علاقه ات برس! سفارش برنامه تمرین و تغذیه اختصاصی بعد قبل رژیم غذایی و برنامه تمرینی بگیر خوب و دقیق بهش عمل کن به اندام مورد علاقه ات برس!
توجه به مزاج و تلاش برای حفظ تعادل آن، از اهمیت بسزایی برای داشتن سلامتی برخوردار است.
يزور ترامب مدينة إيجل باس الحدودية في تكساس، وهي المدينة التي تحدى حاكمها الجمهوري جريج أبوت، البيت الأبيض الذي يقوده بايدن، باستخدام حرس الولاية الوطني لاحتجاز المهاجرين غير الشرعيين وإقامة حواجز حدودية، بما في ذلك أسوار الأسلاك الشائكة، التي يقول ناقدون إنها غير إنسانية.
اطبای گرانقدر ایرانی، برای تشخیص مزاج ذاتی هر فرد (یا همان سرشت مادرزادی)، شاخصهای دهگانهای (که در ادامه به آن اشاره خواهد شد) را بررسی میکردند؛ که هر یک از آنها چندین حالت و صفت را در برمیگرفت؛ بر اساس این علائم و نشانههای بالینی، تشخیص مزاج ذاتی مستلزم معاینه صحیح، دقت نظر و تفسیر صحیح توسط پزشک متخصص طب ایرانی سحبات مزاج است؛ و این در حالی است که بدون توجه به ظرافتهای تشخیص مزاج توسط مدعیان ناآگاه، شاهد تشخیصهای ضد و نقیض و در نتیجه، تجویزهای غلط هستیم.
همانطور که گفته شد، مزاجها اکتسابی و قابلتغییر هستند، ولی به شرطی این تغییر در مزاج ها مفید است که غیرطبیعی نباشد.
ولی همین فرد میتواند دچار مزاج عارضی یا سوء مزاجی متفاوت از مزاج اصلی خود شود بدون آنکه همه علائم تغییر کند. این امر یعنی تفاوت قائل شدن و تشخیص میان مزاج ذاتی با مزاج اکتسابی یا مزاج بیماری.